Laupäeval kõlab muusika hommikust õhtuni

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. oktoobril on suure tähelepanu all muusikud, pillid ja muusika.
1. oktoobril on suure tähelepanu all muusikud, pillid ja muusika. Foto: Margus Ansu

Laupäeva hommikul üllatab Kaarsilla ümbruses jalutajaid koorilaul. Nimelt algab sillal kell 10 Tartu noortekoori ja Tartu üliõpilassegakoori kontsert Markus Leppoja dirigeerimisel, et tähistada rahvusvahelist muusikapäeva.

Muusikapäev sai alguse aastal 1975 viiuldaja Yehudi Menuhini ettepanekul. Hea tahte projektiga ühinenud muusikud esinevad külastajatele tasuta ning kontserdipaigad on andnud nõusoleku ruumide kasutamiseks rendita.

Eesti muusikanõukogu teatel toimuvad kontserdid ka tavatutes kohtades. Juba nimetatud Kaarsilla kõrval on üks selliseid Tartu bussijaam, kus kell 11 mängib Toomas Petersoni juhatusel Tartu Saksikoor. Seesama kollektiiv esineb kell 12.30 ERMis.

Peaaegu ühel ja samal ajal on mitu esinemist mitmes kohas. Kell 11.45 annavad Ülenurme muusikakooli õpilased kontserdi Eesti lennuakadeemias. Kell 12 esinevad Elva raekojas Pavlo Balakin (bass) ja Sten Lassmann (klaver) ning Tartu loodusmajas Tartu esimese muusikakooli õpilased.

Kell 13 on Tartumaal korraga vähemalt viis kontserti. Alatskivi lossis esinevad Arete Teemets (sopran), Nadia Kurem (sopran) ja Piia Paemurru (klaver), Maarjamaa hariduskolleegiumis Kaagveres Marten Altrov (klarnet) ja Johan Randvere (klaver), Nõo muusikakoolis Joonatan Jürgenson (klaver), Ülenurme gümnaasiumi algkoolimajas Tõrvandis kohaliku muusikakooli õpilased ning Tartu laulupeomuuseumis Tartu teise muusikakooli õpilased.

Rahvusvahelise muusikapäeva kontsertide kava leiab asjahuviline siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles