Tartu Kivilinna gümnaasium tähistas juubelit inimketiga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kivilinna gümnaasiumi 25. juubelit tähistati kahte koolimaja ühendava õpilastest inimketiga.
Tartu Kivilinna gümnaasiumi 25. juubelit tähistati kahte koolimaja ühendava õpilastest inimketiga. Foto: Sille Annuk

«Elagu Kivilinna gümnaasium! Hurraa! Hurraa! Hurraa!» hüüdis eile lõunal Kivilinna gümnaasiumi huvijuht Piret Arula ning ärgitas kahe koolimaja ümber ning vahele moodustatud inimketis seisvaid õpilasi ja õpetajaid kätega laineid tegema.


Koo teistega inimrivis seisnud gümnaasiumi direktor Ants Serk ütles, et taolist ketti on tehtud ka varasematel juubelitel ning see sümboliseerib kooli ühtsus. «Siin on kahe maja peale üle saja õpetaja ja 1451 õpilast. On hispaanlasi, armeenlasi, itaallasi, venelasi. Nii loome ühtse terviku,» lausus Serk ning kuulutas uhkelt, et 25 aastaga on Kivilinna gümnaasiumist saanud maailma suurim eestikeelse õppekeelega kool.

Kuna kett jooksis üle Kaunase puiestee, sulges politsei veerandtunniks liikluse.  Keti tipphetkeks oli sajakonna sinise õhupalli taevasse laskmine.

Kooli juubelinädalal leiavad mõlemas õppehoones aset nii õpilastele kui õpetajatele mõeldud pidulikud tordisöömised. Nädala jooksul toimuvad mitmed vilistlaste ja gümnasistide vahelised spordivõistlused. Täna saab teoks stiiliüritus „See oli siis aastal 85“.

Juubelinädala ürituste kulminatsioon on laupäeval, kui Vanemuise kontserdimajas toimub pidulik kontsertaktus, millele järgneb lendude koosviimine koolimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles