Andrus Ansip: valitsus oli ühel meelel (2)

Andrus Ansip
, Euroopa Komisjoni asepresident
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Erakogu

Eesti Rahva Muuseumi Toome-taguse krundiga oldi täiesti ummikus: tekkisid probleemid muinsuskaitsega ja muuseumi krundile jäävaid maju lammutada ei lubatud, teisaldamine ka ebaõnnestus. See koht oli välistatud. Kui me iseseisvust taastasime, siis rahvas ju nõudis, et ERM tuleb taastada Raadile, ühtlasi oli see iseseisvuse taastamise sümbol.

Kui linnapea olin, siis nihkus valik Raadi kasuks ka seepärast, et Raadi on alaarenenud piirkond. Tartu linn on välja veninud Ihaste ja Elva poole, Raadi lennuraja alguseni on raekojast aga ainult kaks kilomeetrit. See on tegelikult väga kesklinnas. Raadile avaliku kasutusega hoonete ehitamine tõmbab ka muu arenduse Raadil käima. Ei näinud võimalust, et sokutame muuseumi vanade majade vahele, ilma igasuguse avaruseta. Otsustajate ring oli muidugi laiem.

Sel ajal, kui linnapea olin, tegime ka pingutusi selleks, et hoidlad saaksid Raadil taastatud ja ehitatud. See aitas Sõbra tänava kiriku vabastada lao seisusest ja ka Pauluse kirikust saime Eesti Rahva Muuseumi varad ära kolida ajakohaste hoiutingimustega ladudesse. Raadi nimel oli tööd tehtud üksjagu.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles