Vaike Reemann: me kõik kohtume siin tundmatuga

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etnoloog Vaike Reemann võttis keset väljapanekut lustakal viisil kokku ekskrementide tähtsuse põhjamaa inimese elus: ülal sõnnikuhargid põllurammu tõstmiseks, all ööpotid eri ajastutest ning nende kõigi inimesele nii vajalike asjade taustaks ehe sõnnik.
Etnoloog Vaike Reemann võttis keset väljapanekut lustakal viisil kokku ekskrementide tähtsuse põhjamaa inimese elus: ülal sõnnikuhargid põllurammu tõstmiseks, all ööpotid eri ajastutest ning nende kõigi inimesele nii vajalike asjade taustaks ehe sõnnik. Foto: Margus Ansu

Viie põlvkonna unistused ja püüdlused saavad praegu teoks tehtud. Kui nüüd unustame ära igapäevase sagimise ja probleemid, on see vägev tunne. Nii ütles Vaike Reemann, kes on mitu aastakümmet Eesti Rahva Muuseumis töötanud ja kes oli eelmise püsinäituse kuraator.

Jutuajamise ajaks on tema töölaud olnud Raadi uues majas mõne nädala. On tohutud vaated ja tohutud vahemaad, mõnigi kolleeg kasutab tõukeratast ja mõni ka sammulugejat.

«Tänapäeval inimesed korjavad oma kümmet tuhandet sammu,» naeris Reemann. «Kui esimene päev olid arvuti ja kõik dokumendid siin, siis see oligi nagu õige koht.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles