Karlova Kohvi fookuses on sügisest fantaasiarikkad pudrud

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Karlova Kohvi toiduentusiast Laura Valli (paremal) ja kohviku omanik Laura Mähar.
Pildil Karlova Kohvi toiduentusiast Laura Valli (paremal) ja kohviku omanik Laura Mähar. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sellel kevadel avas endise Siilu poe ruumides Tähe tänaval uksed kohvik Karlova Kohv, mis tegutseb ka ökokohvi röstikojana. Alates augusti lõpust on kohvik muutunud lisaks röstikojale samuti pudrubaariks, kus külastajaid kostitatakse uuenduslike putrudega.

Kohvikutegijad soovisid Karlova Kohvi kindlasti kevadisteks linnaosa päevadeks avada. Kohviku toiduentusiast Laura Valli ütles, et pärast avamist püüti ennast leida. «Suvel käisid suured arutelud, mis meile endale imponeerib ja mis võiks see asi olla, mida pakkuda, millel oleks ka uuenduslik väärtus,» rääkis Valli. Ta lisas, et seejärel jõuti koos kohviku eestvedaja Laura Mähariga selleni, et puder tundub midagi uuenduslikku, millesse nad ise ka usuvad. Pealegi ei pea puder oleme liialt argine.

Puder klappis ka kohviku lahtiolekuaegadega, sest Karlova Kohv ei ole Valli ja Mähari sõnul selline nii-öelda õhtukoht, vaid avatud ollakse hommikul ja lõunal.

Laura Mähar arvas, et kui inimene kuuleb sõna puder, siis võib enamikel tulla suhteliselt sarnane pilt silme ette. «Tegelikult see maailm on väga palju mitmekesisem,» lausus ta. Mähar lisas, et Karlova Kohv ei paku tavalist putru, kus on võisilm või lusikatäis moosi peale pandud, vaid lisaks teraviljale lisatakse sinna erinevaid puu- ja köögivilju, pähkleid, juustu, jogurtit ning palju muud.

Iga päev on kohviku valikus üks hommiku- ja üks lõunapuder. Kui hommikupuder võib olla nii soolane kui ka magus, siis lõunaajal on siiamaani olnud valikus soolane puder. Hinnad on putrudel vastavalt 3.20 hommikusöögi ja 3.90 lõunasöögi eest.

Hind võib tunduda küll kallis, kuid Mähari sõnul kasutab kohvik valdavalt mahetoorainet, mis on tavatoorainest oluliselt kulukam. Lisaks on puder palju rikkalikum kui näiteks tavaline kaerahelbepuder võiga.

Toitudest on lisaks pudrule menüüs veel erinevad küpsetised, mida süüa kohvi või muu sooja joogi kõrvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles