Galerii: uuenduskuuri läbinud Roosi tänav avati tantsuga (1)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Foor on juba kirsiroheline,» manitses üks meesterahvas punase tulega Narva maanteed ületavaid inimesi, kes olid kogunenud keskpäeval Roosi tänava remondijärgsele taasavamisele. Rahvamass teda aga ei kuulanud ning ühtlases rivis sammuti üle tee, autod peatusid aupaklikult.

Ees tantsu löövad Tarbatu rahvatantsijad, liikus uudistajate rongkäik tänava vasakule poolele rajatud promenaadil. Umbes pool kokku tulnutest jälgis rännakut teisel pool teed ja liikus kaasa. Kõige taga sõitis buss. Seda juhuks, kui kellegi jaoks tundus teekond liiga pikk ja ülesmäge.

Promenaad on avar, autotee seevastu väga kitsas, leidsid avamispäeval jalutama tulnud. Linnapea Urmas Klaas selgitas hiljem oma kõnes, et remondi eesmärk oli pakkuda eelkõige jalakäijatele ja ratturitele kiiret ning turvalist võimalust liikuda kesklinnast Raadile.

Veel kostus kommentaare, kas äsja istutatud juba üsna suurtel püramiidtammedel jäeti juurepall ikka piisavalt suur. Inimeste mure on mõistetav, kui suur hulk maksumaksja raha on kulutatud. Istutamise õnnestumisele annab vastuse mõistagi kevad.

Muidu aga olid inimesed valdavalt rahul, et varem üsna räämas Roosi tänava kaugem ots näeb nüüd nägus välja. Rahulolust pakatasid ka linnavalitsuse liikmed. Eesti Rahva Muuseum on valmis ning nüüd kulgeb selle juurde ka igati viisakas tänav.

Pärast jalutuskäiku koguneti Roosi tänava ääres asuvasse vanasse lennukiangaari, kus linnapea tänas asjaosalisi ning kokku tulnutele pakuti kalasuppi. Kes soovis, sai tagasi kesklinna liikumiseks kasutada äsja avatud uut bussiliini nr 27.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles