Karupere pesitseb terviseraja lähistel

Eili Arula
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuremaa lähistel elav jahimees ja loodusesõber Tõnis Kaljusalu näeb oma kodukandi metsades mõmmikuid üsna tihti ning on neid ka pildistanud. Vasakpoolse ja keskmise foto tegi ta ise ning parempoolse kaadri karuperest jäädvustas Kaljusalu rajakaamera.
Kuremaa lähistel elav jahimees ja loodusesõber Tõnis Kaljusalu näeb oma kodukandi metsades mõmmikuid üsna tihti ning on neid ka pildistanud. Vasakpoolse ja keskmise foto tegi ta ise ning parempoolse kaadri karuperest jäädvustas Kaljusalu rajakaamera. Foto: Tõnis Kaljusalu

Jõgeva vallas Kuremaa lähedal elav jahimees Tõnis Kaljusalu teab rääkida, et üks karupere on leidnud enesele pesitsuspaiga kohalike terviseradade ümbruses. Noored, eelmisel aastal sündinud mõmmikud käivad isegi terviseradade parkimisplatsi prügikastist söögipoolist hankimas.

Olgugi et karu on meie metsade suurim kiskja, ei kujuta mesikäpad Kaljusalu sõnutsi endast sealsetele sportijatele ohtu. «Nad on üsna arad tegelased ja neil on väga hea haistmine,» ütles Kaljusalu. Ta lisas, et inimese lõhna tundes astub mõmmik ikkagi oma teed.

Kuremaa terviseradade hooldaja Andres Lippuri sõnul on karusid sealkandis nähtud ennegi. «Mõni aasta tagasi oli karu siin isegi suurte majade vahel. Tol korral oli ka tegemist noore ullikesega,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles