Vene kirjandus ja kultuur Totust Tarkovskini tuleb raamatukogukülastajate ette

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kirjanduse ja kultuuri nädala teabematerjali on kujundanud linnaraamatukogu kunstnik Külli Peegel.
Vene kirjanduse ja kultuuri nädala teabematerjali on kujundanud linnaraamatukogu kunstnik Külli Peegel. Foto: Raimu Hanson

Sel nädalal on Tartu linnaraamatukogu hoolitsenud vene kirjanduse ja kultuuri austajate eest ning kutsub kõiki huvilisi üheteistkümnendat korda osa saama kirjandus- ja kultuurinädala sündmustest.

Korraldajad soovivad tuua ühte saali kokku nii eesti kui ka vene keelt emakeelena kõnelevat publikut ning elavdada huvi vene kirjanduse ja kultuuri vastu, aga nad tahavad ka otsida seoseid eesti ja vene kultuuri vahel, tutvustada kirjanikke ja teisi loomeinimesi.

Esmaspäeva õhtupoolikul oli neljanda korruse saalis võimalik kuulata Tartu ülikooli professori Ljubov Kisseljova loengut «Nikolai Karamzini «Vene riigi ajalugu» ja vene kirjandus» ning täna kell 18 peab lektor Roman Voitehhovitš sealsamas ettekande «Totu tarkusest: Nikolai Nossovi raamatud Totust lastele ja täiskasvanuile».

Kolmapäeval kell 18 astub saalis kuulajate ette samuti TÜ lektor Oksana Palikova. Tema teema on «Eesti vanausulised uurija silmaga: Jaanus Plaadi raamatust «Vene vanausulised ja nende pühakojad Eestis» ja mitte ainult».

Neljapäeval kell 16 tuleb esimesel korrusel kirjanduskohvikus vaatluse alla Paavo Matsini raamat «Gogoli disko». Samal päeval kell 17.30 saab saalis vaadata filmi «Tundmatu Tarkovski». 1. oktoobril kell 13 räägib aga saalis Tallinna Peeter I majamuuseumist selle juhtivkuraator Maria Sorževskihh-Smirnova.

Vene kirjanduse ja kultuuri nädala viimase üritusena tuleb nädala pärast, 6. oktoobril kell 18 linnaraamatukogus kultuurihuviliste ette Läti kirjanik, stsenarist ja blogija Slava Se (kodanikunimega Vjatšeslav Soldatenko). See üritus on koostöös Lehesaju Muusika festivaliga.

Kõik sündmused on vene keeles (v.a kirjanduskohvik) ning osalejatele tasuta. Lisateave on linnaraamatukogu veebisaidil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles