Majamürakas Kanada suurimas linnas sai nime Tartu ülikooli järgi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu College asub Torontos (Kanada) aadressil 310 Bloor Street West.
Tartu College asub Torontos (Kanada) aadressil 310 Bloor Street West. Foto: arhiiv

Näitus «Vaba joonega. Andrus Peegli portreesid taasiseseisvast Eestist» on välja pandud Kanadas Tartu College’is (TC), mis tegutseb keset Toronto peatänavat 18-korruselises hoones. Selle majamüraka Bloor Street Westi ja ka Madison Avenue poolsel seinal seisab suurte hallide betoontähtedega kohanimi Tartu.

«Formaalselt on TC mittetulundusühing, mis on loodud ja peetud eestlaste poolt,» tutvustas sealse Väliseesti Muuseumi (VEMU) peaarhivaar Piret Noorhani. «Siin käivad koos ka eestlaste akadeemilised organisatsioonid, korbid ja seltsid. TC ühiselamutubade rendituluga toetatakse eestlaste ettevõtmisi, ka VEMU ja selle kultuuriprogrammi.»

Peaarhivaari andmeil sai Tartu College oma nime Tartu ülikooli järgi. «Et TC on üliõpilaste ühiselamu, taheti sellele anda nimi, millel oleks seos kodumaise akadeemilise maailmaga,» lisas ta. «Ühiselamu fuajees on Eesti kaart ja selgitus, mis koht see selline on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles