Tartus joonistatud nädala näod vaatavad möödujaid Torontos

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Postimehe toimetus palus 
Andrus Peeglil teha autoportree sellise
 taustaga, mis annaks edasi tema igapäevast tööd ning oleks samas laadis nagu tema enda loodud nädala näod.
Tartu Postimehe toimetus palus Andrus Peeglil teha autoportree sellise taustaga, mis annaks edasi tema igapäevast tööd ning oleks samas laadis nagu tema enda loodud nädala näod. Foto: Autoportree

Läinud nädala reede hommikul ragistasid Postimehe toimetuste juhid Tallinnas koosolekulaua taga ajusid: kes on need tegelinskid, kes andsid ilmet lõppeva nädala Eesti elule ja kelle näopildid tuleks koos väikese jutuga lehte panna. Kusjuures üks peaks olema eriti tähtis isik, kohe nii tähtis, et temast peaks Peegel joonistama suure värvilise portree.

Tartust Torontosse

Samal ajal käis vilgas tegevus Ontario järve ääres Kanada suurimas linnas Torontos (on ikka tõesti suur linn – elanikke on kaks korda nii palju kui Eestis). Sealses Tartu College’is pani Väliseesti Muuseumi (VEMU) toimkond koosseisus Laani Heinar, Marika Mayfield, Piret Noorhani ja Taavi Tamtik üles äsja nimetatud Peegli tööde näitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles