Kuningas jalgpall jõudis väikekülla

Eili Arula
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske jalgpalliplats ehitati Vaimastvere karjalautade kõrval asuvale uudismaale. Avamängus olid vastamisi SK Illi jalgpalliklubi ja jalgpalliliidu koosseis. Kohtumise võitsid külalised 4:2.
Värske jalgpalliplats ehitati Vaimastvere karjalautade kõrval asuvale uudismaale. Avamängus olid vastamisi SK Illi jalgpalliklubi ja jalgpalliliidu koosseis. Kohtumise võitsid külalised 4:2. Foto: Kristjan Teedema

Jõgeva vallas asuvas Vaimastvere külas elab rohkem lüpsilehmi kui inimesi: lehmi on sealses põllumajandusettevõttes ligi nelisada ning elanikke umbes kakssada viiskümmend. Väike rahvaarv polnud siiski takistuseks kohalikule külaseltsile, kelle eestvedamisel ehitati Vaimastverre täismõõtmetes kunstmuruväljak, see asetseb nüüd piimakarjalautade kõrval.

Külaseltsi liige ja kohaliku kooli direktor Väino Ling selgitas, et mõte ehitada jalgpalliplats tekkis tal juba 2005. aastal, kuid siis ei saadud projektile rahastust. Ling ei jätnud jonni, kirjutas uue projekti juba järgmisel aastal ning esimene rahalaev väljaku rajamiseks jõudis PRIAst külaseltsile 2007. aastal. Juba aasta hiljem alustati ehitust.

Kaua tehtud kaunikene

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles