Juhtkiri: parkimispiinad lahendaks restart

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasulise parkimisala algust tähistav sinine joon Tartus.
Tasulise parkimisala algust tähistav sinine joon Tartus. Foto: Sille Annuk

Linnaelu edendamiseks tuleb ära proovida kõik heana tunduvad mõtted. Ent paratamatult ei leia kõigi nende mõtete headus läbiproovimisel kinnitust. On ilmne, et tasulise parkimise ala laiendamine ja tasulise parkimise hindade muutmine nii, nagu volikogu läinud aastal otsustas ja nagu see tänavu suvel jõustus, on teinud tartlaste ja Tartu külaliste elu kallimaks ja ebamugavamaks ning õigustanud kontrollametnike juurdepalkamist. Vaevalt saab aga ütelda, et see on aidanud linnasüdant ja linlasi autovabama elu poole.

Läinud nädalal peetud autovabal päeval nägime, et kesklinna parklad olid tuubil täis. Oleme näinud sedagi, et tasulise parkimise ala laiendamise tõttu tasuta parkimise võimalust otsides on täis pargitud uued tänavad ja alad.

Abilinnapea Valvo Semilarski on lahendusena välja toonud, et tuleb kehtestada lisapiiranguid. Aga kuhu me sedasi jõuame? Tartu ülikooli spordihoone ees on juba linna otsuste mõjul kavas kehtestada tasuline parkimine. Kas tõesti on selline areng olnud linlaste soov?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles