Ligi 10 000 kibuvitsa tuleb ERMi uue hoone juures välja vahetada (4)

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi uue peahoone ees on välja vahetatud sadu kibuvitsu ning see töö jätkub ka kevadel, sest sinna tellitud madalakasvulise sordi asemel istutati kevadel maha kõrgeks kasvavad kibuvitsad, mida on tellitud ja istutatud taimedest ligi pooled.
ERMi uue peahoone ees on välja vahetatud sadu kibuvitsu ning see töö jätkub ka kevadel, sest sinna tellitud madalakasvulise sordi asemel istutati kevadel maha kõrgeks kasvavad kibuvitsad, mida on tellitud ja istutatud taimedest ligi pooled. Foto: Margus Ansu

Värskeid kaevamisjälgi ja värsket mulda on Raadil ERMi uue peahoone ees laiuval kibuvitsaväljal sadade väikeste põõsaste juures. Tohoh, mis sünnib! Alles kevadel istutati sinna 22 674 kibuvitsataime – miks nende suurel kasvualal jälle kaevata tuleb?

«Valed taimed olid, valest sordist, maastikuarhitektid nõudsid valede istikute väljavahetamist,» vastas ERMi peahoone rajamist korraldava Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) ERMi ehitusdirektor Peeter Mauer.

«Ka haljastöid korraldab ehitaja ja ehitaja oli puusse pannud, ikka juhtub selliseid asju,» tõdes ta. «Eks see oli tõenäoliselt taimede tarnija eksitus, tarnija on taimed ilmselt välismaalt toonud ja sekka on sattunud ka vale sort.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles