Piltuudis: Aura kohale kerkis tõmmu tünder

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aura keskus sai teiste saunade kõrval endale iglusauna.
Aura keskus sai teiste saunade kõrval endale iglusauna. Foto: Risto Mets

Reede ennelõunal sõitis Tartu veekeskuse taha veok, millel peal tumepruun tünder. Mehed paigaldasid tropid, kraana pumpas hüdraulikaseadmetesse õli ning tünder tõsteti otsejoones Aura keskuse katusele.

Tegemist on iglusaunaga, millesarnastega Viljandimaal tegutsev Creative Woodworks OÜ on maailmas juba palju kuulsust kogunud. Tartu veekeskus tellis tavapärasest suurema mudeli, et anda see oma sünnipäeva puhul tervisekeskuse külastajate kasutusse.

Uue saunamaja mõõdud on 6 x 2,5 meetrit ja sinna mahub sõltuvalt kehamõõtmetest leili võtma kuus kuni kümme inimest. Creative Woodworks OÜ juhatuse liige Siim Enders kinnitas, et ümmarguse kujuga iglusaunas on õhuvool ühtlasem, ei jää liikumatu õhuga nurkasid, nagu kandilises saunas.

Et Aura tahab kliente õues asuvasse sauna lubada aastaringselt ning keris töötab elektriga, on selle saunamaja seinad villaga soojustatud. Enamasti sedatüüpi saunadele soojustust ei panda, selgitas Enders.

Iglusaunade tootmisega alustas ettevõte mõned aastad tagasi ja kahel viimasel aastal on valminud ligi 400 sedasorti leilivõtmiskohta. Rohkem kui pooled saunad lähevad praegu ekspordiks. Üllatuslikult ostetakse iglusaunu kõige paremini Tšehhis, rääkis ettevõtte juht.

Saun asutuse terrassil on mõeldud terviseklubi klientidele, kinnitas veekeskuse juhataja Kairit Matto. Järgmisel nädalal oma 15 sünnipäeva tähistav veekeskus tervitab oma kliente lisaks uuele iglusaunale ka soodushindadega, kingitustega ning pakub 1. oktoobril torti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles