Suvepealinnas võtsid mõõtu sulgpallinoored

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulgpall. Pilt on illustratiivne.
Sulgpall. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Pärnu spordihoonesse kogunes 17. septembril ligi 170 noort sulgpallurit, kes selgitasid pärast suvevaheaega suure auhinnasarja avaetapil, kes on vahepeal tublimalt trenni teinud.

Koos B-liigadega selgitati viies erinevas kategoorias välja 25 võitjat. Kõige edukam oli Tartu sulgpalliklubi Triiton 11 esikohaga, kinnitas Triitoni treener Rainer Kaljumäe. Ta lisas, et hea korraldajana tuntud Pärnu sulgpalliklubi oli suutnud oma saalist välja võluda 16 väljakut, mis andis võimaluse pidada kõik mängud ära ühel päeval.

Kõige väiksemate U-11 poiste esikoha võitis Rene Leeman Tallinna sulgpallikoolist. Sama vanuseklassi tüdrukutest oli parim Heili Merisalu Nõo sulgpalliklubist. 

U-13 vanuseklassi parim poiss oli Hannes Hani sulgpalliklubist Triiton ja parim tüdruk Marta Emili Teller sulgpalliklubist Triiton. Parimaks meespaariks mängisid ennast Mario Kirisma ja Robin Schmalz Tallinna sulgpallikoolist ning parim neiude paar oli Lisa Berik ja Jana Seero sulgpallklubist Triiton.

U-15 vanuseklassi osavaim meesmängija oli sel korral veel U-13 vanuseklassi kuuluv Tauri Kilk sulgpalliklubist Triiton ja parim neiu Ramona Üprus Tartu ülikooli akadeemilisest spordiklubist. Parimad meespaarismängijad olid Gregor Rämmal sulgpalliklubist Triiton ja Villy-Hendrik Uibo Nõo sulgpalliklubist. Kõige tugevam naispaar selles vanuseklassis oli Ramona Üprus TÜASK-ist ja Isabel Norman Nõo sulgpalliklubist. Alla 15-aastased võistlesid ka segapaarismängus, kus said esimese koha Oskar Männik Nõo sulgpalliklubist ja Ramona Üprus TÜASK-ist.

U-17 vanuseklass, mis on üks konkurentsitihedamaid, võitles ennast parimaks poisiks Robert Sokman sulgpalliklubist Triiton. Parimaks neiuks tõusis Karina Kapanen Tartu Kalevist. Meespaari esikoht läks Robert Sokmanile ja Andreas Eskorile sulgpalliklubist Triiton ja naispaaris võidutsesid Karina Kapanen Tartu Kalevist ning Victoria Korobova sulgpalliklubist Triiton. 

Juunioride vanuseklassil on sel hooajal ees kaks olulist võistlust. Oktoobri lõpus leiavad Hispaanias aset juunioride maailmameistrivõistlused ning 2017. aasta aprillis ka Euroopa juunioride meistrivõistlused. Seetõttu on koondisesse pääsemiseks ja seal püsimiseks oluline ennekõike võita oma kodused konkurendid, rääkis Kaljumäe.

Parim meesjuunior oli sel korral alles 16-aastane Karl Kert sulgpalliklubist Triiton ja parim naisjuunior Kati-Kreet Marran Nõo sulgpallilubist. Kõige tugevamaks meespaariks osutus hiljuti septembris alguses Leedu noorte Euroopa karikaetapil head mängu näidanud Karl Kert ja Marcus Lõo. Naispaari finaal oli selle sama Leedu juunioride karikaetapi kordusmäng, kus peale jäid ka sel korral Kati-Kreet Marran Nõo sulgpalliklubist ja Mari-Ann Karjus Tondiraba sulgpallikoolist. Segapaarismängu võitsid Leedus poolfinaali jõudnud Kati-Kreet Marran ja Marcus Lõo. Suure tõenäosusega esindavad need samad mängijad ka Eestit selle hooaja tiitlivõistlustel.

Seoses uue kooliaasta algusega otsivad sulgpalliklubid ka uusi tulevasi võitjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles