Ekskomissar vaidlustas kohtuotsuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Lõuna politseiprefektuuri liiklustalituse ülemkomissar Marek Tiirats.
Endine Lõuna politseiprefektuuri liiklustalituse ülemkomissar Marek Tiirats. Foto: Heino Käos / Valgamaalane

Mullu oktoobris korduvas omastamises ning tulirelvade ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises süüdi mõistetud endine Lõuna prefektuuri korrakaitseosakonna liiklustalituse ülemkomissar Marek Tiirats vaidlustas otsuse teise astme kohtus. Samas kriminaalasjas esitas ringkonnakohtule vaidlustuse ka Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross.


Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul vaidlustasid maakohtu otsuse Marek Tiiratsi (38) kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsar, kes taotleb maakohtu otsuse tühistamist osas, millega Tiirats mõisteti süüdi ametiisikuna ja isikute grupis korduvas omastamises ning tulirelvade ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Nendes süüdistustes taotleb kaitsja Tiiratsi õigeksmõistmist.

Prokurör taotleb maakohtu tühistamist osas, millega Tiirats mõisteti õigeks ühe tulirelva helisummuti ebaseadusliku käitlemise süüdistuses. Prokurör taotleb Tiiratsi süüdimõistmist ka selles kuriteoepisoodis ning Tiiratsi karistamist 17 460-kroonise rahalise karistusega.

Kogukaristuseks kõigi kuritegude eest taotleb prokurör Tiiratsile 75 660 krooni suurust karistust.

Kuna Tiirats on aga eelvangistuses viibinud kolm päeva, siis ärakandmisele kuuluvaks karistuseks taotleb prokurör 70 422 krooni, märkis Tamm.

Marek Tiiratsi kriminaalasi eraldati 2009. aasta 17. juunil kokkuleppemenetluses lahendi leidnud Lõuna politseiprefektuuri endiste töötajate kriminaalasjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles