Meestearst näitab oma kunstikogu mehelikumat poolt

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eile keskpäevaks oli meestearstist kunstikoguja Margus Punabi näituse ülesseadmine Nooruse galeriis (Riia 11) jõudnud viimasesse järku.

Redelid olid veel näitusesaalis ja pildiallkirjade kleepimine seinale teoste alla algas kohe-kohe. Avamiseni õhtul oli rohkesti aega, nii et näituse piltide omanik Margus Punab sai mahti ronida fotograafi soovi kohaselt redelile, et pildile jääks ühtaegu nii Marko Mäetamme suur maal kui ka kollektsionääri käes raamat, mille esikaanel on sama maali repro.

Värskelt trükikojast tulnud paks raske raamat «Maskuliinne eksistentsialism» tutvustab Punabit kunstikogujana, annab ülevaate tema kogust ja jäädvustab selle kujunemislugu. Raamatus leidub vaatamise kõrval ka lugemist – kolm artiklit, mille autorid on Kadri Asmer, Tiiu Talvistu ja Indrek Grigor.

Üks osa Punabi kollektsioonist, valik 1960. ja 1970. aastate eesti kunstist, tuli vaatajate ette läinud nädalal Jakobi galeriis (Jakobi 52). Lisaks sellele ja eile Nooruse galerii kolmel korrusel avatud näitusele on veel üks koht, kus väljas Punabi kogu väärtuslikke teoseid – Tartu kunstimajas (Vanemuise 26) saab vaadata fotokunstivalikut «The Age of Sex» («Seksiajastu»).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles