Kiirus suurimal maanteel tõuseb, aga nelja raja asemel tuleb kolm (11)

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga suure liiklusega Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maanteel laseb maanteeamet tuleval aastal Käreverest Tallinna poole jääva seitsmekilomeetrise lõigu pea täies pikkuses ehitada kolmerajaliseks. Tööks kulub kuni 15 kuud.
Väga suure liiklusega Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maanteel laseb maanteeamet tuleval aastal Käreverest Tallinna poole jääva seitsmekilomeetrise lõigu pea täies pikkuses ehitada kolmerajaliseks. Tööks kulub kuni 15 kuud. Foto: Margus Ansu

Tartu ja Tallinna vahel sõitjad on aastakümneid unistanud kiirest siledast neljarajalisest asfaltteest.

Nüüd on maanteeameti tellimusel valminud projekt, mis kõigi autojuhtide unistusi küll ei täida, aga on pikk samm edasi: järgmisel aastal algab Tartumaal Eesti suurima ja tihedaima liiklusega põhimaantee Kärevere ja Valmaotsa ehk Laeva tee ristini jääva seitsmekilomeetrise lõigu ümberehitamine.

«Laias laastus tuleb pea kogu kõnealune maanteelõik kolmerajaline,» tutvustas projekti maanteeameti Lõuna regiooni ehitusosakonna juhataja asetäitja Tiit Vunk.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles