Fotod: seintele laineliste joonte tegija näitab oma uut taset (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aboy suur värviline nimemärk keskkatlamaja seinal Turu tänavas.
Aboy suur värviline nimemärk keskkatlamaja seinal Turu tänavas. Foto: Raimu Hanson

Juuli lõpus Tartu uue kaubanduskeskuse Kvartal välisseintele ja akendele lainelisi jooni, vigases eesti keeles sõnu ja oma nimemärgi Aboy jätnud grafitikirjutaja on viimasel paaril-kolmel nädalal näidanud, et ta oskab teha ka suuremat vaeva ja rohkem värve nõudvaid töid. Neid võib näha keskkatlamaja seinal, kaubanduskeskuse Zeppelin juures, linnaraamatukogu seinal ja Ujula Konsumi taga.

Grafitiasjatundja ja tänavakunstifestivali Stencibility ühe korraldaja Sirla kommentaari kohaselt väljendab Aboy tegevus tüüpilist suurlinna grafitikirjutaja mõtlemist. «Ta üritab tähelepanu saada ükskõik mis viisil,» ütles Sirla. «Kui ta tegutseks mõnes suuremas linnas, ei ületaks tema tegevus uudisekünnist nagu nüüd Tartus.»

Kas Aboy senise tegevuse ning õigekirjavigade põhjal tema varasemates kirjatöödes seintel ja müüridel võiks pakkuda välja oletuse, et ta on võõramaalane ja pärit mõnest Eestile lähedal asuvast suurlinnast? «Pakuksin küll,» ütles Sirla.

Kui politsei kommenteeris augusti eelviimasel nädalavahetusel laineliste joonte ja nimemärgi Aboy tekkimist Kompanii ja Gildi tänavas ning mujalgi, tuli jutuks, et tegemist võib olla sama isikuga, kes on mitme teise varasema, ka Kvartali sodimise taga. Politsei pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul tegeles politsei siis veel info kontrollimisega. Täna ei olnud tal võimalik juba öeldule midagi uut lisada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles