Raamatukogubuss Katarina Jee tuleb tartlastele külla

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogubuss Katarina Jee.
Raamatukogubuss Katarina Jee. Foto: Peeter Langovits

Tallinna keskraamatukogu raamatukogubuss Katarina Jee külastab reedest laupäevani Tartumaad, Tartut, Järvamaad ja Lääne-Virumaad. Sõidu eesmärk on tutvustada raamatukogubussi kui ühte võimalikku lahendust, kuidas viia raamatukoguteenus lähemale hajaasustusega piirkondades elavatele inimestele.

Katarina Jee peatub Tartus reedel, 23. septembril kell 17–19 Küüni tänaval Barclay platsi juures. Peatuse ajal tutvustavad Tallinna keskraamatukogu töötajad raamatukogubussi hankimise ja ülalpidamisega ning teeninduse korraldamisega seotud protsesse ja kulusid.

Huvilised saavad tutvuda raamatukogubussiga ja seal olevate raamatutega ning raamatukogubussi töötajate töötingimustega. Võimalik on küsida Tallinna keskraamatukogu teenuste kohta (näiteks raamatukoguhoidjate poolt pakutavate koolitused,  e-raamatute laenamine ja e-raamatukogu ELLU) ning õppida kasutama e-kataloogi ESTER. Lapsed saavad bussis joonistada ja pilte värvida, tutvuda lahedate koomiksiraamatutega, nuputada mõistatusi ja lahendada ristsõnu.

Lisaks Tallinna raamatukoguhoidjatele on bussis kohal ka Tartu linnaraamatukogu töötajad, kes jagavad huvilistele infot koduraamatukogu teenuste, andmebaaside ja koolituste kohta.

Tallinna keskraamatukogu on raamatukogubussi abil tallinlastele raamatukoguteenust pakkunud alates 2008. aastast. Katarina Jee teenindab Tallinna äärealadele jäävaid asumeid nagu näiteks Kakumäe või Mähe ning piirkondi, kus elavatel inimestel on teekond raamatukokku liiga pikk.

Raamatukogubussi tutvustamisega maakondades soovivad raamatukoguhoidjad juhtida avalikkuse tähelepanu vajadusele tõsta raamatukoguteenuse kättesaadavust ja kvaliteeti. Buss ei asenda raamatukogu, kuid on täiendavaks lahenduseks raamatukoguteenusele juurdepääsu tagamisel olukorras, kus ühistranspordi liine ja sõidusagedust vähendatakse, või piirkondades, kus elanikud elavad väga hajali. Lisaks lugemisvara kättesaadavaks tegemisele saab raamatukogubussi kaudu viia inimestele lähemale abi riigi ja kohalike omavalitsuse e-teenuste kasutamisel. Samuti saab raamatukogubussi kaudu korraldada lugemisoskust ja -harjumust tugevdavaid tegevusi lastele ja noortele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles