Araabia juurtega näituse maastikupiltidel peitub keelatud naisakte

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Kasemaa kergitab katet oma sarja "Figuraalmaastikud" peidetud saladustelt.
Markus Kasemaa kergitab katet oma sarja "Figuraalmaastikud" peidetud saladustelt. Foto: Kristjan Teedema

Markus Kasemaa on Tartu kaubamaja kolmandal korrusel saanud enda kasutusse suurepärase vaatega näitusepinna ning sinna välja pannud joonistuste ja maalide näituse. Väljapanek täieneb üsna tihti.

Üks osa väljapanekust on seeria «Figuraalmaastikud», mille esimesi töid näitas Markus Kasemaa Eesti kunstikuu aegu tänavu varakevadel Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabi Art Hubi kunstikeskuses. Selle sarja igal pildilt võib leida ühtaegu nii kõrbemaastikke kui ka akte, kusjuures viimased on sealkandis keelatud.

Kasemaa näitust saab kaubamajas vaadata 15. oktoobrini või kauemgi iga päev kell 9–21 (pühapäeviti sulguvad uksed kell 19). Kunstnik on aegajalt, enamasti õhtupoolikuti, ise kohal ning lubab huvilistel osaleda kunsti loomisel. Nii täieneb näitus pidevalt. Mõne sellise abilise on ta jäädvustanud videos ja Galerii Kasemaa Facebooki lehele välja pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles