Maaülikooli aastapäeval jooksevad töötajad ja üliõpilased üheskoos 65 kilomeetrit

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli jooksu kaart.
Maaülikooli jooksu kaart. Foto: Erakogu

Sel nädalal tähistab Eesti maaülikool erinevate ettevõtmistega oma 65. aastapäeva. Üks aastapäeva tähistamise osa on homme, 21. septembril ühisjooks, kus üliõpilased, vilistlased ja töötajad läbivad Tartu lähiümbruses teatejooksu ühekilomeetriste lõikudena kokku 65 kilomeetrit.

Jooks algab Eesti maaülikooli spordihoone parklast kell 10 ja lõppeb ligikaudu kell 17. Rada on koostatud maanteeameti soovituste järgi ning linnast välja Narva maanteele joostakse politsei saatel. Seejärel läbitakse kaks 30-kilomeetri pikkust ringi ning finišeeritakse taas maaülikooli linnakus. Jooksjaid saadavad terve tee saateauto ja jalgrattur.

Maaülikooli üliõpilasesinduse esimees Mareli Ots märkis, et esindus soovis ülikooli 65. aastapäevaks korraldada midagi suurt ja enneolematut. «Joosta üheskoos Eesti maaülikooli auks 65 kilomeetrit näitab tugevalt meie ühtekuuluvustunnet ja hoolimist oma ülikooli vastu, teisalt aga propageerib ka tervislikku eluviisi,» rääkis Ots.

Esimese teatevahetuse jooksevad koos üle 65-aastased vilistlased, seejärel joostakse ühekaupa.

Maaülikooli aastapäeva kulminatsioon on aga suur vilistlaspidu, mis toob ülikooli linnakusse ligi kolm tuhat (endist)töötajat ja vilistlast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles