Päästjatel on viimase päeva jooksul tulnud tegeleda hooldamata kütteseadmetega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsten.
Korsten. Foto: Marko Saarm / Sakala

Jahedamate ilmadega hakatakse rohkem kütma, seetõttu sagenevad päästjate väljasõidud kütteseadmete rikete pärast.

Esmaspäeval kella 12 ajal teatati päästekeskusele, et Ülenurme alevikus Papli tänaval on elumaja korteris kuulda suitsuanduri helisignaali. Päästjad selgitasid, et korteris küttis vanurist meesterahvas pliiti, mis suitsu sisse ajas. Päästetöö juht selgitas, et korsten oli pühkimata ja pliidiraud katki. Ühendust võeti mehe hooldajaga, kes lubas tuleohtliku olukorra kõrvaldamiseks töömehed kutsuda.

Sama päeva õhtul said päästjad ka teise kutse Ülenurme alevikku, kus Pargi tänava korteri kaminasse tehti tuli, kuid ventilatsiooni kaudu hakkas suitsu teistesse korteritesse imbuma. Päästjad andsid korteri valdajale korralduse kutsuda korstnapühkija, kes probleemi põhjuse välja selgitaks.

Kella 20.50 ajal sõitsid päästjad aga Elvasse, kus Tuletõrje tänava elumaja korstnas põles tahm. Elanikel oli ette näidata akt, mis tõestas, et korstnat oli pühitud aasta tagasi, 2015. aasta sügisel. Päästjad tuletavad meelde, et kütteseadmeid peab hooldama minimaalselt kord aastas. Seega jäi elanike ülesandeks ka sellel aastal korsten ja lõõrid puhastada või selleks korstnapühkija kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles