Suvi lõppemas, lilled langevad

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe ääres on kaks amplit posti otsast alla kaksatud.
Emajõe ääres on kaks amplit posti otsast alla kaksatud. Foto: Kristjan Teedema

Miski pole lollikindel, sest lollid on äärmiselt leidlikud, ütleb üks Murphy seadus. Ka Tartu kesklinnas Emajõe ääres laternapostide küljes rippuvad kaks uhket petuuniaamplit on ööl vastu tänast kellegi rumala toorele jõule alla vandunud.

Kaarsilla lähistel on esimene ampel posti otsast alla kaksatud koos kettidega. Mõni postivahe edasi on teine ampel posti otsast alla tiritud koos rauast tugeva kinnitusega.

«Selline asi juhtus vist küll esimest korda,» tõdes Tartu linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistuse spetsialist Kerti Kera. «Vandaalitsemisi tuleb ikka ette, meie lillepeenraid on lõhutud. Aga ampleid pole minu teada küll varem lõhutud. Kahju, et on selliseid inimesi.»

Täna kella üheteistkümne paiku olid kaks amplit jõe ääres nukralt külili. Kerti Kera sõnul on Tartu lillepeenarde ja amplite hooldajad juhtunust teadlikud ning kaotavad peagi sigaduse jäljed.  

Ülejäänud amplid rõõmustavad endiselt tartlaste silma. Ilmateenistuse andmetel külm neid lähiöödel ohustada ei tohiks. Aga kaugel seegi enam – neljapäeval, 22. septembril kell 17.21 lõpeb suvi ja algab sügis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles