TÜ vabade kunstide professor Valdur Mikita alustab sellel nädalal loenguid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdur Mikita raamatu "Lindvistika ehk metsa see lingvistika" esitlus Tasku keskuse Rahva Raamatu kaupluses.
Valdur Mikita raamatu "Lindvistika ehk metsa see lingvistika" esitlus Tasku keskuse Rahva Raamatu kaupluses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Selleks õppeaastaks Tartu ülikooli vabade kunstide professoriks valitud Valdur Mikita alustab oma loengukursusust kolmapäeval, 21. septembril Jakobi 2 ringauditooriumis avaloengul «Hälin ja raev lingvistilises metsas», kus ta kõneleb loovast kaosest kui ühest Eesti identiteeti kujundavast elemendist.

Mikita peab loenguid 21. septembril, 5. oktoobril, 19. oktoobril, 2. novembril, 16. novembril, 30. novembril ja 14. detsembril kell 16.15–18. Loengukavadega saba täpsemalt tutvuda TÜ kultuuriteaduste ja kunstide instituudi kodulehel. 

Mikita loengukursusel on vaatluse all näiteks maagiline elutunne, metsarahva müüt, isiklikud pühapaigad, panteistlik looduskogemus, intuitiivne usuelu, maastikupõhised mõtlusvormid, maagiline sõna, eesti märk, kognitiivne perifeeria, mitmiktaju, pärismaised meeleseisundid, müüti loov rahvusbiograafia ja palju muudki – näiteks armastus seente vastu.

Loenguid on kuulama oodatud kõik huvilised ülikoolist ja väljastpoolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles