Võru ettevõtjad avavad Taskus Ränduri pubi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal alustasid töömehed vana Rehepapi lammutamist. Aprillis peaks seal avama uksed Ränduri pubi.
Eelmisel nädalal alustasid töömehed vana Rehepapi lammutamist. Aprillis peaks seal avama uksed Ränduri pubi. Foto: Sille Annuk

Mullu sügisel tegevuse lõpetanud Rehepapi ruumides käib eelmisest nädalast lammutus- ja ehitustöö ning juba paari kuu pärast peaks seal Võru ettevõtjate eest­vedamisel alustama uus söögikoht – Ränduri pubi.   


Uue söögikoha sisekujundus tuleb suuresti sarnane Võru kesklinnas asuva Ränduri pubi ilmega.

«Võib öelda, et see tuleb paljuski Võru pubi koopia, ainult kolm korda suurem,» ütles Võrus asuva Ränduri külalistemaja ning Taskusse rajatava söögikoha üks omanikke Imre Viilukas.

Pubi interjööri loomisel kasutatakse eelkõige naturaalset puitu. Ruumi tuleb palju poste, mille abil luuakse mitmeid sopikesi. Maha pannakse parkett ja keraamilised plaadid.

«Me tahame selle suure ruumi hästi ära liigendada, et kaoks ära söökla mulje. Söögikoht peab olema hubane ja naturaalne puit meeldib inimestele,» rääkis Viilukas ning lisas, et sisekujunduseks on juba tellitud 25 tihumeetrit palkmaterjali.  

Söögisaali tagumine osa ehitatakse kahekorruseliseks. «Siis tekivad sellised põnevad vaated,» ütles uue söögikoha tegevjuht Üllar Kaljurand ning lisas, et vanast Rehepapist ei jää ümberehitusega midagi alles. Isegi endised munakujulised WCd lammutatakse ning nende asemele ehitatakse tema sõnul korralikud tualetid.

Klassikalised toidud

Pubi menüü on ettevõtjate sõnul koostatud rahva maitse järgi. «Meie meelest on Tartus puudu koht, kus saab klassikalist maitsvat toitu. Kõik üritavad teha mingit gurmeeasja, aga iga päev ei taha ju neid imesööke. Meil tulevad kodused söögid,» rääkisid mehed.

Valikusse tuleb umbes 15 praadi, 3–4 suppi, mitmesuguseid snäkke, salateid ja magustoite. Prae hind jääb vahemikku 4–8 eurot. Tavapäraselt käib teenindamine lauast, kuid lõunasel tipptunnil hakkab tööle ka Rootsi laud, kus inimesed saavad valida kolme päevaprae ja kahe supi vahel.

«Siis saab söögi kiiresti kätte ja hind tuleb kindlasti ka soodsam. Tartu tase peaks olema umbes kolm eurot prae eest,» pakkus Üllar Kaljurand, kelle arvates võiks niisugune hind olla konkurentsivõimeline.
Bussijaama Ränduri kohvik

Tartu konkurente mehed ei karda. «Kui sul on hea miljöö, teenindus, söök ja asukoht, siis peaks asi toimima,» arvas Kaljurand ning avaldas lootust, et Tartu inimesed leiavad aprillis avatava söögikoha üles. «Me üritame ise ka ennast reklaamidega paremini nähtavaks teha.»

Peale pubi teevad samad mehed ka maaliinide bussijaama uue kohviku, kus hakatakse pakkuma tavalist kiirsööki: friikartuleid, hamburgere, hot dog’e. Samuti suppe, salateid ja pirukaid.

«Peaasi, et inimesel oleks võimalus võtta kiirelt jook ja midagi näksida,» ütles tegevjuht. «Meil pole mõtet midagi keerulist välja mõelda, see on lihtne ja töötav süsteem.»  

Praegust bussijaama söögikohta mehed kiitusega ei hellitanud. «See, mis Tartu bussijaamas praegu toimub, meenutab veneaegset jama,» oli Kaljurand konkreetne ning kritiseeris kogu bussijaama. «See peaks olema linna visiitkaart, aga tegelikult on Tartu bussijaam üsna kole koht. Näiteks koristamine ja turvasüsteem on täiesti paigast ära ja ka siin tahame olukorda parandada.»

Pubi ümberehitus võtab vähemalt kaks kuud, kuid uus kohvik võiks uksed avada juba märtsis. Uutesse kohtadesse investeeritakse ligi 250 000 eurot (4 miljonit krooni). Tasku teatel tuleb bussijaama tagasi ka R-kiosk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles