Video ja fotod: tudengid pugesid ostukärudesse ja kukkusid kihutama

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tudengite sügispäevade raames tehti täna ka tõsist sporti, kui Tartu kaubamaja ees kihutati võidu… Ostukärudega!

Võistlus nägi välja nii, et korraga rivistati stardijoonele kolm kaheliikmelist võistkonda – üks atleet võttis koha sisse kärus ning teine asus seda käru lükkama. Esmalt toimus üheksa eelsõitu, nende võitjad pääsesid poolfinaalidesse ning omakorda iga poolfinaali võitjad edenesid otsustavasse finaalsõitu.

Et kiirused olid suured – parimad läbisid erinevate takistustega pikitud distantsi vähem kui 40 sekundiga – tuli ette ka mitmeid kukkumisi ning halvimal juhul prantsatas üks osaleja kärust välja, näoga otse vastu asfalti. Verd siiski ei voolanud ning esialgsetel hinnangutel jäid terveks ka kõigi osalenute luud-kondid.

Finaalis võtsid mõõtu Team Joosep, Pink Power ja Pole Rohkem. Tänu konkurentide kukkumistele võtsid lõpuks võidu tippsportlastest Joosepid – Eesti parim kanuumees Joosep Karlson ja sõudja Joosep Laos.

Pärnakad tunnistasid, et võidu tõi neile konkurentide ebaõnn – rippuvate kummide juures sattus kukkumisse Pink Power ning kuigi nood üritasid veel Joosepeid blokeerida, suudeti nende kõrvalt läbi pugeda. «Siis oli juba vormistamise küsimus,» muhelesid võitjad.

Pink Power, mille ekipaaži kuulus kärusistujana ka finaali ainus õrnema soo esindaja pidi niisiis leppima teise kohaga, auhinnalise kolmanda koha saavutas Pole Rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles