Tartu tutvustab Turus kultuurielu

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu vapp.
Turu vapp. Foto: Wikipedia.

Tartu linna delegatsioon eesotsas linnapea Urmas Klaasiga sõidab täna Turusse, kus Tartu ja Turu vahelise koostöö 20. aastapäeva puhul toimuvad mitmed seminarid ja kohtumised. 

«Tartu ja Turu on mõlemad vanad ülikoolilinnad, oma maa haridus- ja teaduskeskused – meil on palju ühist ja seetõttu on vastastikune kogemuste vahetamine väga konstruktiivne ja edasiviiv,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas. 

Pühapäeval peab Klaas Turu linnaraamatukogus avaliku loengu kultuuri rollist Tartu linna arengus. Esmaspäeval toimuval kultuuriseminaril tutvustavad tartlased kultuuriturundust ja kultuurielu eri tahkusid. 

Kahe ülikoolilinna vahel sõlmiti koostööleping 1996. aastal. Tihe koostöö on toimunud  haridus-, kultuuri- ja  teadusvaldkonnas. Suhteid on arendatud ka majanduse, kultuuri, spordi ning tervishoiu ja sotsiaalabi valdkonnas. Ühiselt on korraldatud mitmeid kultuuriüritusi ja osaletud erinevates koostööprojektides.

Aastatel 2004-2012 tegutses TartusTuru infopunkt. Koostöös Tartu ja Turu ülikoolidega restaureerisid Tartu ja Turu linn villa Tammekannu, mis tegutseb Turu ülikooli esindus-ja majutuskohana Tartus. 

Oktoobri lõpul saabub Tartusse vastuvisiidile Turu linna delegatsioon, kes osaleb Tartus kahe linna koostöö aastapäeva puhul korraldatud arhitektuuri- ja linnaruumi kujundamise seminaril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles