Kolkjal võistlesid tõukekelgutajad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanal ja teenekal tõukekelgul võistlustulle asunud Kolkja mees Fjodor Luptov (52, esiplaanil) tõukas end elegantselt ning kindlalt ligi 40 võistlejaga ühisstardis kohe konkurentidest mitu meetrit ettepoole.
Vanal ja teenekal tõukekelgul võistlustulle asunud Kolkja mees Fjodor Luptov (52, esiplaanil) tõukas end elegantselt ning kindlalt ligi 40 võistlejaga ühisstardis kohe konkurentidest mitu meetrit ettepoole. Foto: Sille Annuk

Vanal ja teenekal tõukekelgul võistlustulle asunud Kolkja mees Fjodor Luptov (52, esiplaanil) tõukas end elegantselt ning kindlalt ligi 40 võistlejaga ühisstardis kohe konkurentidest mitu meetrit ettepoole. Teiste hulgas asus rajale ka võistluse noorim osaleja, Kolkjas elav seitsmeaastane Jakob Avva, kes sõitis võistluse vanima ehk ligi 60-aastase kelguga.


Vilunud tõukekelgutaja Fjodor Luptov läbis kümmekonna sekundiga uulitsa sirge võistlusraja ja kadus kurvi taha. Kulus paar-kolm minutit ning juba ilmuski ta uulitsa teisest otsast uhkes üksinduses nähtavale ja kihutas üle finišijoone. Kohalik rahvas juubeldas: eile seal väikses külas peetud II rahvusvahelise tõukekelgupäeva «Kolkja kelk 2010» üks võit jäi koju.

Alles kümmekond sekundit hiljem jõudis finišisse ühissõidus teise koha saanud matkakorraldaja Martin Roostar ning kohe tema kannul kolmandaks jäänud Ragnar Plinkner, Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini tudeng.
«Päris raske oli,» muheles Fjodor Luptov kergelt hingeldades 800-meetri pikkuse distantsi läbimise järel. «Võhmale võttis,» lisas näost kõvasti punetanud Ragnar Plinkner ähkides.

Enne starti ei pidanud paarikümne aasta vanuse tõukekelguga võistlema tulnud töötu Fjodor Luptov oma võiduvõimalusi kuigi suureks. «Siin on nii palju noori,» põhjendas ta. «Ma ei lähe võitma. Tahan lihtsalt proovida, milline on mu sportlik vorm.» Selgus, et vorm on tipp-topp.  

Tunnike hiljem hakkasid võidu kelke tõukama neljaliikmelised võistkonnad, kellel tuli läbida kilomeetrine võistlusmaa. Esimese koha sai pingelises võistluses võistkond Kickbike, teiseks tulid piirivalvurid ning kolmandaks eestlasest, itaallasest, prantslasest ja hispaanlasest koosnenud rahvusvaheline meeskond.

Lõbusa võistluse korraldas MTÜ Piiri Peal, mis sai tõukekelgupäeva tegemiseks hasartmaksunõukogult tuhat eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles