Tartu spordiakadeemia alustab kolmandat hooaega

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg.
Hans-Christian Hausenberg. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti olümpiakomitee ja Tartu linna asutatud Tartu spordiakadeemia alustab tänavu sügisel oma kolmandat hooaega ja võtab vastu uusi sportlasi.

Teisipäeval külastasid Tartut Eesti olümpiakomitee asepresident Tõnu Tõniste ja peasekretär Siim Sukles, kes kohtusid abilinnapea Tiia Teppani, sporditeenistuse juhataja Veljo Lambi, Tartu spordiliidu juhatuse esimehe Andres Põhjala ja Tartu spordiakadeemia projektijuhi Pille Taliga.

Tehti kokkuvõtteid Tartu spordiakadeemia senisest tegevusest ning arutati edasisi plaane. Tõdeti, et spordiakadeemia asutamine on end igati õigustanud – see on loonud Tartus ja selle lähiümbruses õppivatele noorsportlastele paremad tingimused oma sportlaskarjääri edendamiseks.

EOK ja linna esindajad otsustasid projektiga jätkata ning Tartu spordiakadeemias võimaldatakse 2016/2017 õppeaastal osaleda kahekümnel kuni 23-aastasel noorsportlasel, kes õpivad kas gümnaasiumis või kõrgkooli bakalaureuse astmes.

«Tartu spordiakadeemias pakutavaid võimalusi on kasutanud sellised juba tuntust kogunud noorsportlased nagu Hans-Christian Hausenberg, Kregor Zirk või Ruslan Eskov,» märkis Tiia Teppan. Ta täpsustas, et spordiakadeemias on noorsportlastele loodud tasuta lisatingimused ennelõunasteks treeninguteks, tagatud lisatoitlustus, spordimeditsiiniline abi ja taastumine Aura keskuses.

Tartu spordiakadeemiasse astumiseks  saab taotlusi esitada kuni 23. septembrini. Kandideerida saavad kuni 23-aastased sportlased, kes tegelevad olümpiamängude kavva kuuluva spordialaga, kuuluvad omavanuste Eesti koondisesse ja on esindanud Eestit rahvusvahelistel tiitlivõistlustel kahe viimase aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles