Taimaa münt kipub poodidesse (1)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaaegu nagu kaks tilka vett.
Peaaegu nagu kaks tilka vett. Foto: SCANPIX

Aina paremaks minev elujärg on teinud reisimise eestlastele taskukohaseks ning paljud kaasmaalased käivad puhkamas ka Taimaal. Nii mõnigi neist on kindlasti avastanud, et sealne 10-baatine münt on üsna sarnane kodumaal ja Euroopas käibeloleva kaheeurosega. Vähe sellest, münte on toodud ka Eestisse ning et need on nii sarnased kaheeurostega, jõudnud ka kauplustesse kassapidajate kätte.

Hobinumismaatik Imre Vähi, kes tegeleb muu hulgas sporditarvete ja toidulisandite müügiga, on saanud selliseid münte klientide käest. «Mina ju kogun münte ja saan kohe aru, millega tegu,» rääkis ta. Aga suure rahvahulgaga kohtades, nagu turgudel ja laatadel, võib müüja tähelepanu hajuda, arutles Vähi. Talle teadaolevalt on selliseid münte jõudnud Tartus ka teiste müüjate kätte.

«Kindlasti ei saa kõiki sellise rahaga maksjaid süüdistada pahatahtlikkuses, sest vormilt on mündid sarnased ja peenike kiri nende peal nõuab head silmanägemist,» ütles Vähi. Et aga juhtumeid on tema sõnul olnud Eestis rohkem kui üks või kaks, võib oletada, et keegi on selliseid münte teadlikult ringlusse lasknud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles