Piirissaarel puhkes taas tulekahju (3)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare tulekahju suvel Varnjast nähtuna
Piirissaare tulekahju suvel Varnjast nähtuna Foto: Andrus Salu

Piirissaarel puhkes esmaspäeva hilisõhtul taas tulekahju. Põles mahajäetud maja Saare külas, maikuus tules hävinud palvela lähedal.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja kinnitas, et Piirissaarelt tuli taas teade tulekahjust. Kella 23.30 ajal sõitsid piirivalvekaatriga kohale päästjad kolmest komandost - Tartu Annelinna komando, Põlva ja Räpina komando päästjad.

Seekord põles maja, kus pole aastaid keegi elanud. Maja kustutamisega tegelesid enne päästjate saabumist Piirissaare enda vabatahtlikud ja kohalikud elanikud.

Kella 00.20 ajal ütles Lõuna päästekeskuse pressiesindaja, et maja hävis tules täielikult, kuid ohtu ümbritsevatele hoonetele seekord ei tekkinud. Päästjad tegelevad järelkustutusega.

Varasemalt on Piirissaare põlengud tekkinud näiteks sügavkülmiku rikkest ja akulaadijast. Seekordne põleng puhkes mahajäetud majas, põlengu põhjuse selgitab välja uurimine.

Piirissaarel on tänavu suured põlengud olnud maikuus ja juulikuus, mõlemal korral levis tuli ka ümbritsevatele hoonetele. Maikuus põles maha kolm elumaja ja kirik, juulis kaks elumaja, kolmas maja sai tulekahjustusi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles