Sibulatee puhvetid avavad uksed

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Eeoleval laupäeval tehakse omamoodi ajalugu Peipsiäärsel Sibulateel, kus esmakordselt peetakse avatud puhvetite päeva.  Piirkonna põnevaid hõrgutisi saab mekkida kokku 16 erinevas kodupuhvetis.

Kuna samal päeval toimub ka suur Varnja sibulalaat, on kõige enam kodupuhveteid – neli – avatud Varnjas. Kolm puhvetit ootavad külastajaid Alatskivil, kaks Kolkjas, ühe puhvetiga on esindatud Välgi, Koosa, Torila, Lahepeara, Rupsi, Nina ja Kasepää külad.

Puhvetite päeva korraldamisega on ametis Liis Pärtelpoeg, kelle kinnitusel on õhus tunda juba toredat elevust ning puhvetipidajad on ettevalmistustöödega usinalt ametis. Pärtelpoja sõnul pakutakse puhvetites mõistagi erinevaid sibularoogi, kuid mitte ainult. Millega täpsemalt Peipsiäärsed kodukokad külla sõitvaid gurmaane rõõmustavad, saab üle kaeda Sibulatee koduleheküljelt.

Puhvetid on avatud üldiselt kell 11-16, kuid mõned kohad ootavad külastajaid juba kella kümnest. On ka temaatilisi puhveteid: näiteks Kasepääl Inna Puhvetis pakutakse ehedaid Ukraina roogi, Kallaste lähedal Torilas asuv «Koo ja kosu» puhvet keskendub aga oma talu õuntest valmistatud toitudele. Vanausuliste traditsioonilisi roogi – rõhuasetusega kohalikul «staaril» siguril - saab nautida Tädi Šura puhvetis Kolkjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles