Seenelkäik Saatse saapasse lõppes paksu pahandusega (9)

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säh sulle seenelkäiku!
Säh sulle seenelkäiku! Foto: Laura Oks

Piirialadele seenele minnes tuleb olla äärmiselt tähelepanelik. Või õigemini peaks selliseid seenelkäike üldse vältima, nagu tõestab ilmekalt alljärgnev juhtum.

Nimelt avastasid piirivalvurid 10. septembri päeval, et Saatse saapas Värska-Ulitina tee 8. kilomeetril seisab sõiduauto, kuigi seal on peatumine rangelt keelatud. Eesti piirivalvurid märkasid autojuhti, kes selgitas, et temaga koos tuli lähistele metsa veel kaks naist, kes olevat parasjagu seenel.

Piirivalvurid selgitasid, et seente korjamiseks koht ei sobi, sest osa ühendusteest läbib Venemaa territooriumi. Sel alal viibimiseks on vaja viisat.

Piirivalvurid andsid naaberriigi ametikaaslastele juhtunust teada ning neidki informeeriti, et kaks naist on Venemaa poolel juba kinni peetud.

Hilisõhtul kohtusid piiriesindajate abid Saatse-Kruppa piiripunktis, kus vormistati vajaminevad aktid ning kaks Eesti kodanikku, 55-aastane ja 75-aastane naine anti üle Eesti piirivalvuritele.

Piiririkkumise eest määras Eesti piirivalve mehele ning Vene piirivalve kahele naisele rahatrahvi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles