Tartu vald piilub kirde poole?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vara põhikool koos kolm aastat tagasi valminud spordihoonega. Pilt on illustratiivne.
Vara põhikool koos kolm aastat tagasi valminud spordihoonega. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Teisipäeval said ootamatu põntsu Tartu, Tähtvere, Puhja ja Laeva valdade ühinemisläbirääkimised, kui Puhja otsustas asja katki jätta, põhjuseks erimeelsused tekkima pidanud omavalitsuse keskuse küsimuses. Tartu vald ei jäänud aga seepeale käed rüpes istuma, vaid kutsus neljapäevaks enda manu Vara valla esindajad. Teadupärast on Vara alustanud ametlikke läbirääkimisi hoopis Alatskivi ja Peipsiääre valdadega.

Vara tegi ise aprillis Tartu vallale ettepaneku ühinemisläbirääkimiste alustamiseks, kuid 18. mail saadi vastus, et asi vajab põhjalikku kaalumist ning lõplikku otsust Tartu vald selles küsimuses veel ei tee.

Seejärel valitses sellel rindel aga vaikus, ning kumbki omavalitsus hakkas plaane pidama teiste valdadega.

Vara valla haldusreformikomisjoni juht Küllike Kuusiku sõnul neljapäeval Kõrvekülas toimunud kohtumisel siiski mingeid konkreetsemaid plaane ei tehtud vaid tegemist oli olukorra kaardistamisega – milline on haldusreformiga seis Vara vallas ja milline Tartu vallas.

Kuusiku kinnitusel soovib Vara liikuda edasi ikkagi sellel suunal, et moodustada uus omavalitsus Alatskivi ja Peipsiääre valla ning Kallaste linnaga. Järgmisel teisipäeval saavad osapooled omavahel kokku ja panevad paika täpsemad plaanid ja ajagraafiku.

Asjale lisab samas pisut pikantsust tõsiasi, et Tartu Postimehe andmetel on Tartu vald asjast siiski huvitatud, kuid huvitatud ennekõike Vara valla sellest osast, mis jääb endisele Maarja-Magdaleena kihelkonna alale (keskusega Varal), Kodavere kihelkonda jääv osa (keskusega Koosal) nii atraktiivne ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles