Spordinädal vallutab koolid ja klubid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordinädal mullu Miina Härma gümnaasiumis.
Spordinädal mullu Miina Härma gümnaasiumis. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Homsest järgmise nädala lõpuni tähistatakse üle-euroopalist spordinädalat, mille eesmärk on kasvatada liikumisharrastust ja sporditeadlikkust.

Spordinädala projektijuht Natalja Inno rääkis, et kui eelmisel aastal olid keskpunktis ainult üldhariduskoolid, siis tänavu kaasati spordiklubid, et anda ka täiskasvanutele võimalus aktiivsemat eluviisi harrastada.

Järgmise nädala alguses, 12. septembril saab näiteks Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi fitnessklubis ajavahemikul kell 14–18 osaleda vabalt valitud rühmatreeningu tundides ja saada nõu jõusaalist vastavalt tunniplaanile. Teisipäeva, 13. septembri õhtupoolikul kutsub aga frisbi kõiki maaülikooli spordihoone väliväljakule, kus peetakse tasuta avatud trenn uutele mängijatele.

Kõikides My Fitnessi klubides üle Eesti saab sellest laupäevast järgmise nädala lõpuni teha trenni, tasudes korra eest vaid kolm eurot.

Joostes Petersoni kuju

Praegu on spordinädala ametlikul veebilehel registreeritud Tartumaa spordiklubides üle kahekümne sündmuse, koolides aga üle kuuekümne.

Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi õpilased joonistavad näiteks teist aastat mobiilirakendusega Petersoni kujutist. Ettevõtmise korraldaja Eve Seedre sõnul meeldis õpilastele eelmisel aasta Petersoni kuju joonistamine väga, mistõttu otsustati ka tänavu see ette võtta. Seedre leidis, võistlus annab väga hea võimaluse 10. klasside õpilastele teineteist paremini tundma õppida. 

Võistluse idee on selles, et iga meeskond paigutab Petersoni kuju linna kaardile ja pärast jooksevad selle koos läbi, kasutades mõnda sportimise mobiilirakendust, näiteks Endomondot. Järgmiseks reedeks peavad võistkonnad oma suuremad või väiksemad Kristjan Jaagud aga ürituse Facebooki lehel üles laadima.

Petersoni gümnaasium ei piirdu ainult Kristjan Jaagu joonistamisega, vaid nädala jooksul on muu hulgas kavas veel meeskondlikud vabaviskevõistlused ja olümpiaviktoriin.

Motivatsioon edaspidiseks

Spordinädala projektijuht Natalja Inno rääkis, et koolidele on spordinädala sündmuste korraldamisel antud vabad käed. Inno sõnul on aga tähtis, et koolid ei korraldaks lihtsalt tavalist kehalise kasvatuse tundi, vaid pööraksid spordile tähelepanu natukene pidulikumalt. Inno ütles, et paljud koolid korraldavad näiteks perepäevi, kus osalevad ka lapsevanemad. Tänavu on populaarne ka külla kutsuda olümpiasportlasi.

«Koolid otsustavad ise, kui tihti ja kui palju sporti teevad. Eesmärk on aga see, et lapsed saaksid spordinädalast nii palju positiivset emotsiooni, mis motiveeriks neid ka edaspidi rohkem liigutama. Sama lugu on täiskasvanutega, kellel avaneb võimalus avatud treeningutel osaleda,» lausus projektijuht. Inno on veendunud, et spordinädal toob juurde rohkem spordiharrastajad ja aktiivset eluviisi hindavaid inimesi.

Üle-euroopaline spordinädal

10.–18. septembrini

Mitmesugused spordiüritused koolides ja avatud treeningud spordiklubides.

Tartumaa spordiklubides üle 20 sündmuse, koolides rohkem kui 60 sündmust.

Lisateave ürituse kodulehel syndmused.spordinadal.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles