Eesti läkitas Euroopale ERMi rahataotluse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi uue näitusemaja makett.
ERMi uue näitusemaja makett. Foto: Risto Mets

Kolmapäeval otsustas regionaalministri moodustatud komisjon, et taotlus Eesti Rahva Muuseumi uue maja ehituse rahastamiseks vastab kvaliteedinõuetele ning see edastati arutamiseks Euroopa Komisjonile.


Regionaalminister Siim Kiisler kinnitas Tartu Postimehele, et rahandusministeeriumi kokku korjatud materjalid edastati regionaalministri komisjonile. Materjalid vastasid osadele varasemalt õhku kerkinud küsimustele, kaasa arvatud Jaspersi-komisjoni kriitikale.

«Praegu sisestavad töötajad taotlust Euroopa Komisjoni infosüsteemi,» kinnitas Kiisler neljapäeva õhtul.

Euroopa Komisjon peaks Eesti taotlusele vastuse andma kolme kuu jooksul. Kui komisjonil tekib lisaküsimusi, võib vastuse saamine võtta aega ka kauem.

Kiisler lisas, et edasine informatsiooni jagamise ning küsimustele vastamise kohustus lasub tellijal ehk Eesti Rahva Muuseumil.

«Soovin taotlejale Euroopa komisjonis edu,» lisas minister.

Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru sõnul ei hakka Euroopa komisjon tõenäoliselt enam läbi töötama kogu rahastamistaotlust, vaid usaldab Jaspersi komisjoni. «Kui neil küsimusi tekib, siis tõenäoliselt selle seitsme Jaspersi soovituse kohta.» (Näiteks: maja on kavandatud liiga suur; ehitada esmalt valmis pool maja; ennustatav külastajate hulk tundub liiga optimistlik jt. – toim.)

Aru sõnul on pall nüüd lõppotsustaja käes ja aeg näitab, mis saab. «Kõik on praegu pigem hästi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles