Elva piirkonna ühinemiskõnelustega liitus ka Puhja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva raekoda.
Elva raekoda. Foto: Sille Annuk

Teisipäeval, 6. septembril kohtusid Elva linnavalitsuses Elva linna, Konguta, Rannu, Rõngu, Puhja ja Valgamaa Palupera ning Puka omavalitsuste juhid, et arutada võimalust Puhja valla liitumiseks toimuvate ühinemiskõnelustega.

Puhja vallavolikogu arutas teemat nimelt läinud nädala volikogu istungil, kus otsustati võtta suund Elva, Konguta, Palupera, Puka, Rannu ja Rõnguga ühinemiskõnelustega alustamiseks, teatas  ühinemisprotsessi koordinaator Kertu Vuks.  Eilsel kohtumisel lepiti kokku, et ühinemisläbirääkimistes olevate omavalitsuste volikogud annavad oma seisukoha Puhja liitumise kohta ühinemiskõnelustega hiljemalt septembri lõpuks.

Puhja vald peab hetkel ühinemisläbirääkimisi Laeva, Tartu ja Tähtvere vallaga. Elva linn tegi Puhja vallale läbirääkimiste alustamiseks ettepaneku 14. detsembril 2015, kuid toona Puhja volikogu keeldus ühinemisläbirääkimistel osalemast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles