Asjatundjad võtavad Tartu bussiliinid taas luubi alla (4)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastal 2012 Tartu ühistranspordiliiklust uurinud Saksa teadlased pakkusid linnale välja senisest lihtsama skeemi.
Aastal 2012 Tartu ühistranspordiliiklust uurinud Saksa teadlased pakkusid linnale välja senisest lihtsama skeemi. Foto: Repro

Juba paar aastakümmet on Tartu bussiliinide võrk püsinud suuremate muudatusteta, aga linn on arenenud, tekkinud on uued tõmbekeskused ja arenenud on ka võimalused analüüsida inimeste liikumisvajadusi, selgitas Tartu abilinnapea Valvo Semilarski, miks Tartu kavandab liinivõrgu muutmist ja tellib selle ettevalmistamiseks uuringu.

Seni on tehtud ettevalmistusi liinivõrgu analüüsiks ja linnavalitsus tahab septembri volikogus küsida luba korraldada selleks riigihange.

«Meie eesmärk on analüüsi abil tõsta teenuse kvaliteeti, eeskätt kättesaadavust, ja teisalt on soov suurendada ühistranspordi osatähtsust autoliikluse arvelt,» ütles Semilarski. «Need teemad on olnud laual paralleelselt uue bussihankega.»

Viis aastat tagasi tegid Eesti ettevõte Stratum ja Saksamaa Wuppertali ülikool liinivõrguanalüüsi, aga selles toodud soovituste rakendamiseni ei jõutud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles