Lüpsivõistlusel kostis ämbrikolinat

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüpsivõistluse võitja, Põlvamaal Peri Põllumajanduslikus OÜs töötav Kadri Treffner andis endast parima, et pigistada minuti jooksul Viini udarast välja suurim kogus piima. Võiduks piisas seekord 0,6 liitrist.
Lüpsivõistluse võitja, Põlvamaal Peri Põllumajanduslikus OÜs töötav Kadri Treffner andis endast parima, et pigistada minuti jooksul Viini udarast välja suurim kogus piima. Võiduks piisas seekord 0,6 liitrist. Foto: Kristjan Teedema

Nii nagu olümpiamängudel võivad favoriidid vääratada, võib ka lüpsivõistlusel juhtuda, et suursoosikul tuleb ebaõnne tõttu soovitud tiitlist suu puhtaks pühkida. Täpselt nii läkski laupäeval põllumajandusmuuseumis käsitsilüpsivõistlusel, kus rinda pistsid mullune võitja Tiia Hallik Eerika farmist, Kadri Treffner Peri Põllumajanduslikust OÜst ja Taavi Lukats Põlvamaalt Kaska-Luiga talust.

Hallik astus mitmesajapealise publiku ees areenile Eesti maatõugu lehma Kalliga, Treffner ja Lukats otsustasid panustada Eesti holsteini tõugu lehmadele Viini ja Rapsik.

Lüpsivõistlus ise on aga lihtne ja lühike. Igal osavõtjal on lehm, udar ja ämber. Kes minutiga jõuab kõige rohkem udarast piima välja lüpsta, ongi võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles