Kregor Zirk tahab koos maailma parimatega treenides jõuda ujumises tippu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et tuleks rohkem häid ujujaid, peab olema ka rohkem ujulaid, leiab noor ujumistalent Kregor Zirk. Tartus on õnneks Aura keskus, kus temagi ujumiskarjäär alguse sai. Samas napib tippspordiga tegelemiseks ikkagi ruumi, sest basseini tuleb jagada harrastajatega.
Et tuleks rohkem häid ujujaid, peab olema ka rohkem ujulaid, leiab noor ujumistalent Kregor Zirk. Tartus on õnneks Aura keskus, kus temagi ujumiskarjäär alguse sai. Samas napib tippspordiga tegelemiseks ikkagi ruumi, sest basseini tuleb jagada harrastajatega. Foto: Margus Ansu

Eesti viimaste aastate üks andekamaid noori ujujaid Kregor Zirk alustab taas õpinguid Inglismaal Plymouthi kolledžis. Juba teist aastat viib ta Tartust brittide juurde treenima ja õppima soov jõuda ujumises võimalikult kaugele. Koos väga tugevate treeningukaaslastega, nagu näiteks olümpiavõitja ja maailmarekordiomanik leedulanna Ruta Meilytute, treenides on areng kiirem, usub ta.

Puhkama peab

Pikaks veninud ujumishooaeg oli väsitav, tõdes Zirk. Võistlusperiood kestis juuli lõpuni. Augustis tegi Zirk kaasa Otepääl Ironmani triatloni, kus ta kattis oma võistkonnas ujumise osa. Koos meeskonnakaaslaste jalgrattur Peeter Tarvise ja jooksja Kristo Reinsaluga saavutas ta võistkondade arvestuses teise koha. Pühajärvest väljus Zirk esimesena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles