Juhtkiri: Tartu, ole rohkem!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinn.
Tartu kesklinn. Foto: Margus Ansu / Postimees

Uue õppeaasta alguses saavad mitmed Tartu koolid rõõmustada selle üle, et õpilasi on mullusest rohkem.

Äsja kirjutas Tartu Postimees ka sellest, et nii mõnigi linna lähiümbruse kool kasvab jõudsalt. Sillaotsa kool avas esimest korda ajaloos kaks esimest klassi. Ilmatsalu koolis on viie aastaga kasvanud õpilaste arv veerandi võrra. Ülenurme gümnaasiumis alustas viis paralleelklassi, mis on ka ajalooline tähis. Luunja keskkooli õpilaste arv suureneb mitmendat aastat järjest ja keskkooli sulgemisest pole põhjust enam rääkida.

Rõõm kuulda maakoolide kestmisest, aga stopp! Kas kõik on ikka üheselt ilus? Kui Tartust vaadata, on tegemist ju selgelt valglinnastumise tagajärjega. Neid linnalähedasi koole ja ühtlasi ka neid valdasid kasvatavad noored pered, kes koduotsingul on jõudnud tõdemusele, et nende parim kodukoht ei ole Tartus, vaid Tartu piiri taga maal. Isegi kui eluviis seal uusasumis on võrdlemisi äärelinlik. Ainult bussiühendus on kehvem ja pood kipub olema kaugemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles