Arena multihall Raadil toob Tartusse tuleviku edu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arena Tartu kavand.
Arena Tartu kavand. Foto: eskiis

Arena Tartu multihalli ehitamise julge idee on nüüdseks jõudnud sinnamaale, kus linnavalitsuse tellimusel on koostatud kaks tasuvusanalüüsi, mida tutvustas ka artikkel Tartu Postimehes. Et detailne retsensioon ja arutelu analüüside võimalike ebatäpsuste ja vigade üle jäi olemata, soovime anda oma ülevaate Arena toetajatele ja linnarahvale.

Tasuvusanalüüsid koostanud Majanduskonsultatsioonide OÜ ja OÜ Heiväl Consultingu töö on kindlasti tänuväärne ning on oluline tähis Arena Tartu tuleviku teel.

Vaatamata sellele, et Tartu on maailma mastaabis väike linn, ei ole me sugugi nii väikesed, et ei suudaks korda viia suuri asju. Maailmas on palju häid näiteid. Ka Heiväli analüüsist selgub, et «Tartu suurusega linnade keskmine halli mahutavus on ligikaudu 7000 istekohta». Samuti selgub, et väiksemat  kui 3500 istekohaga halli ei ole otstarbekas ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles