Loomemajanduskeskus ootab põnevaid äriideid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Teenu valmistab puidust käekellasid (Teenu).
Kersti Teenu valmistab puidust käekellasid (Teenu). Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu loomemajanduskeskus ootab 12. septembrini põnevate ideedega loomeinimesi osalema keskuse kolmekuulises eelinkubatsiooni programmis.

Eelinkubatsiooni programmi eesmärk on anda loomeettevõtlusega alustavatele inimestele algteadmised ettevõtlusest. Koolitusprogrammi lõpuks kirjutavad osalejad valmis äriplaani ja kaitsevad seda komisjoni ees. Äriplaani edukalt kaitsnutel on võimalik liituda loomemajanduskeskuse põhiinkubatsiooniga ning taotleda rendiruume keskuse hoonetes.

Eelinkubatsiooni programmi oodatakse nii meeskondi kui ka üksikisikuid, kes soovivad alustada ettevõtlusega loomemajanduse valdkonnas. Programmi kandideerimise eelduseks on äriidee olemasolu. Kandideerida võivad ka juba loodud kuni kahe aasta vanused loomeettevõtted, kes soovivad oma äriidee põhjalikumalt läbi töötada ning koostada äriplaani.

Eelinkubatsiooni koolitusel antakse teadmiseid ja oskuseid äriplaani koostamisest, tootearendusest, hinnakujundusest, turundusest, raamatupidamisest ja paljust muust. Koolitajatena osalevad programmis oma valdkonna spetsialistid, kes on oma koolituste sisu kohandanud loomeettevõtluse spetsiifikaga. Samuti saavad alustavad ettevõtjad personaalset tuge konsultantidelt.

2016. aastal toimub eelinkubatsiooni programm Tartu Loomemajanduskeskuses juba kaheteistkümnendat korda. Eelinkubatsioonist on välja kasvanud teiste hulgas järgmised edukad kaubamärgid: Khis (puidust vannid), Pürg (kotid), LooLoo (disainistuudio), Teenu (puidust kellad), Seco (ehted), Xaos (aksessuaarid), Pimik (filmikompanii), Faaz (disainistuudio), Liisa Soolepp (rõivad), Tjorven Kids (lasterõivad), Kaldera (3D efektid), Tajuruum (maastikukujundus), StencilIt (seinašabloonid) ja paljud teised.

Taotlus tuleb esitada hiljemalt 12. septembriks 2016 aadressil liis@lmk.ee. Infot eelinkubatsiooniprogrammi ja taotluse esitamise kohta saab loomemajanduskeskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles