Tartlasest kunstnik teeb keraamikatsirkuses kõrget lendu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sütevaka keraamiline teos, mis on valitud näitusele Barcelona galeriis ACC.
Andres Sütevaka keraamiline teos, mis on valitud näitusele Barcelona galeriis ACC. Foto: Erakogu

Tartlasest kunstnik Andres Sütevaka, kes on viimased kaks ja pool aastat tegutsenud Hispaanias keraamikuna, teatas osalemisest rühmanäitusel Barcelona galeriis ACC. Nagu näha plakatilt, avatakse 34 autori töödest koosnev väljapanek 6. septembril.

Sütevaka sõitis Hispaaniasse 2014. aasta alguses Erasmuse programmi toel, eesmärgiks täiendada end nii skulptuuri kui ka keraamika alal Tartu Kõrgema Kunstikooli partnerkõrgkoolis Escola d´Art I Superior de Pau Gargallo.

Kataloonias ja kodumaal

Kunstiajaloolase Kadri Asmeri andmeil võeti Sütevaka silmapaistva loomingulise tegevuse tulemusena 2015. aastal Kataloonia keraamikute liidu liikmeks ning samal aastal valiti tema tööd Córdoba La Rambla rahvusvahelise keraamikakonkursi finaalnäitusele «Nuevas Formas en Cerámica». Aastail 2014 ja 2015 toimusid Barcelonas Sütevaka isikunäitused, kus oli välja pandud võõrsil loodud maalikunsti ja keraamikat.

Detsembri algul 2014 seadis Sütevaka oma keraamilistest töödest, mis valminud Kataloonias, kokku kiirnäituse «Minu tsirkus Barcelonas» kodulinna Tartu galeriis Nõunõu.

Sütevaka tööd mainekal biennaalil

6. septembril avatava rühmanäituse kõrval saab Andres Sütevaka loomingut praegu kuni 6. novembrini vaadata mainekal rahvusvahelisel Angelina Alósi nimelisel keraamikabiennaalil Barcelona eeslinnas Esplugesis.

Kadri Asmeri teate kohaselt ei ole seal eestlasest kunstnike töid varem välja pandud. «243 kunstniku teoste hulgast valiti lõppnäitusele 30 kunstniku loomingut, teiste hulgas Andres Sütevaka kolm keraamilist plaati: «Minu reis Torreciudadile, et kohtuda Jumalaga», «Nimi tuleb hiljem» ja «Laev»,» lisas kunstiajaloolane.

Nagu näha biennaalil osalejate nimekirjast, on kunstnikunime Sütevaka kõrval tema kodanikunimi Andres Mäekallas ja päritolukohaks märgitud Badalona (Barcelona).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles