Parimad tõuloomad tuuakse põllumajandusmuuseumis rahva ette

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu sügisnäitus Tõuloom.
Tartu sügisnäitus Tõuloom. Foto: Margus Ansu / Postimees

Homme, 3. septembril algusega kell 10 leiab Eesti põllumajandusmuuseumis aset Tartu sügisnäitus «Tõuloom 2016», kus saab näha nii Eesti parimaks hinnatud veiseid, hobuseid, lambaid kui ka teisi loomi.

Näitusel osaleb ligi 80 erinevat looma ja lindu. Kõigi nende seast saavad pealtvaatajad valida näituse kauneima tõulooma. Sügisnäitusel tunnustatakse ka selle aasta parimaod tõuaretajaid. Osalejad on Tartu, Viljandi, Jõgeva, Harju, Põlva, Lääne ja Lääne-Viru maakondadest.

Sel aastal on näitusel esmakordselt kohal Austriast toodud tirooli hall lihaveis ning esindatud üheksa erinevat lihaveisetõugu. Mitmed näitusel esindatud lihaveised on valitud oma tõu Eesti parimateks esindajateks. Kohal on Eesti rekordlehm Missy, kelle 305 päeva toodang on 19 767 kg.

Esmakordselt osaleb näitusel ka kihnu maalammas, kes selle aasta algul tunnustati eraldi tõuna.

Samal ajal toimub muuseumi alal ka suur sügislaat, erinevad töötoad, lapsed saavad koos Marju Varblasega õppida pärimusmänge ja – tantse. Lastega tegelevad klounid, vaadata saab erinevaid eksootilisi loomi ja linde. Veel on kohal Tartu rulluisukeskuse Skatetown esindajad, kes näitavad oma oskusi ja räägivad rulluisutamise võludest.

Lisaks toimub Ülenurme pargis hobusetõugude tutvustus, päästeameti pommikoerad demonstreerivad oma tööd ja tutvustatakse erinevaid koeratõuge.

Tartu sügisnäitus leiab aset homme algusega kell 10. Päevakavaga saab tutvuda Eesti põllumajandusmuuseumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles