Tartu Elektriteater tõmbab suvele joone alla

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Elektriteater pani välikino üles ka hansapäevade ajal toomkiriku varemetes.
Tartu Elektriteater pani välikino üles ka hansapäevade ajal toomkiriku varemetes. Foto: Sille Annuk

Ilm muutub aina jahedamaks, nii et enam ei ole kuigi mõnus istuda paar-kolm tundi ühtejärge õhtuhämaruses ja ööpimeduses kinoekraani ees. Just seda võimalust on pakkunud Tartu Elektriteater alates juuli keskpaigast mitmes Tartu kohas. Viimased seansid on täna ja homme ning uue nädala algul.

Elektriteatri visionäär Andres Kauts ütles, et täna kerkib välikino Tartu Püha Luuka kiriku aeda (Vallikraavi 16a), täpsemini sealsele kivist tribüünidega endisele vabaõhukorvpalliväljakule. Täna kell 21.15 on kavas «Metsiku lõunamaa asukad» ja homme samal ajal saab seal vaadata muusikalifilmi aastast 1951  «Ameeriklane Pariisis».

Täna võib välikinos esimest korda rentida lamamistoole ja kõrvaklappe. Need muudavad Kautsi sõnul filmi vaatamise mugavamaks ja kvaliteetsemaks, ühtlasi on sel moel võimalik toetada välikino tegevust. Tooli rent on kolm ja kõrvaklappide rent kaks eurot, tagatiseks tuleb jätta isikut tõendav dokument või 20 eurot. Toole on praegu 52 ja kõrvaklappe 135.

«Kes ei soovi tooli või klappe rentida, neile jääb jätkuvalt võimalus võtta välikinost osa tasuta,» lisas ta. «Platsil saab koha sisse seada oma istumisalusega ning filmiheli mängitakse ka kõlaritest.»

Uue nädala kolmel esimesel õhtul on Supilinna kiigeplatsil tänavusuvise välikino viimased seansid: esmaspäeval koostöös tänavakunstifestivaliga Stencibility «Girl Power», teisipäeval «Star Wars. Jõud tärkab» ja kolmapäeval «Supilinna Salaselts». Viimased seansid algavad kell 21.

Kautsi sõnul oli kogu suvel välikino kavas 18 avalikku seanssi ning peale selle linastused koostöös hansapäevade ja tARTuFFi korraldajatega. Kaks seanssi lükkus edasi halva ilma tõttu. Ühtekokku on praeguseks välikinos käinud rohkem kui 6000 vaatajat. «Järgmisel suvel on plaanis jätkata veelgi paremini,» lisas ta.

Tartu Elektriteatri sisehooaeg Tartu Uues Teatris algab 13. septembril ülevaatega Stanley Kubricku filmiloomingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles