Galerii: Ulla Preeden sai kaela rektori ametiraha

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis peetud aktusel, millega tervitati eelkõige esmakursuslasi, inaugureeriti ka Ulla Preeden kõrgkooli rektoriks.

Ulla Preedeni ametiaeg Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektorina algas 1. juulil ja kestab viis aastat.

Ametivandes lubas Ulla Preeden täita Eesti vabariigi seadusi ja kõrgkooli põhimäärust ning kõiki häid tavasid, töötada väärikalt ja ausalt ning hoolitseda kõige eest, mis aitab kaasa kõrgkooli arengule.

Preedenile riputas rektori ametiraha kaela Tartu Tervishoiu Kõrgkooli 16 aastat juhtinud Anneli Kannus.

Ta märkis, et kui poliitikutele antakse kriitikavabu päevi 100, siis ühele rektorile tuleb anda aega terve aasta, kuna kooli rektoriks kasvatakse ühe õppeaasta jooksul. Ka ütles ta muu hulgas, et kuna praegu on kuuloomise aeg, siis kõik antu ja vastuvõetu saab endaga kaasa taevase väe, ning sedagi, et Tartu Tervishoiu Kõrgkool saab nüüd oma ajaloo esimese doktorikraadiga juhi.

Ulla Preeden on saanud doktorikraadi Tartu Ülikoolis ning ta peamised uurimissuunad on olnud geofüüsika ja mineraloogia. Ta on töötanud 2011. aastast Põlva maavanemana ja varem Tartu Ülikoolis geoloogia osakonnas.

Häid tervitusi laususid täna veel haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Margus Haidak, kõrgkooli nõunike kogu esimees Ester Öpik, Tartu linnapea Urmas Klaas, Tartu Kõrgema Kunstikooli rektor Vallo Nuust, Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooli üliõpilasesinduse esimees Egert Vinogradov.

Muusikalise vahepala esitas segakoor.

Tervishoiukõrgkoolis on tänavu  453 esmakursuslast, kokku aga 1200 õppurit.

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis saab kõrghariduse õe, eriõe, ämmaemanda, bioanalüütiku, tervisekaitse spetsialisti, füsioterapeudi ja radioloogiatehniku erialal. Kutseõppes on võimalik õppida lapsehoidjaks, hooldustöötajaks, erakorralise meditsiini tehnikuks, massööriks ja tegevusjuhendajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles