Lõuna-Eesti metsadest tuli eile välja aidata eksinud seenelisi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liisi Ploom / Valgamaalane

Teisipäeval aitas politsei Lõuna-Eestis kahel korral metsast välja seenelised, kes olid õige sihi kaotanud. Mõlemal juhul oli abiks politseisõiduki sireen.

Teisipäeva pärastlõunal kella 14 ajal teatati politseile, et Tartumaal Vara vallas Välgi külas läksid metsa 37-aastane naine ja 16-aastane tüdruk, kes ei oska enam omal käel teed tagasi auto juurde leida ja on juba viimased kaks tundi ekselnud. Politsei tegi kirjelduste ja positsioneerimisega kindlaks eksinute arvatava asukoha ning tänu alarmsõiduki sireenidele leidsid nad tee metsast välja.

Mõned tunnid hiljem teatati politseile, et Jõgevamaal Palamuse vallas Luua külas läksid 57-aastane mees ja 55-aastane naine metsa seenele, kuid kaotasid ühel hetkel üksteist silmist. Mees jõudis omal käel metsaveerele jäetud sõiduki juurde ja püüdis signaaliga naisele liikumissuunast märku anda, kuid tulutult. Kohapeal selgus ka, et naisel on olemas küll laetud akuga mobiiltelefon, kuid metsa minnes oli ta selle jätnud autosse.

Jõgeva politseijaoskonna vanemliikluspolitseinik Sulev Jürgenson sõnas, et laetud akuga telefon on eksimise korral tõhusaimaks vahendiks, millega oma asukoha kohta infot anda ja otsijatega sidet pidada ja seetõttu peaks see alati kaasas olema isegi juhul, kui mets on tuttav.

Kohapeal oli maastik soine ja tiheda võsastikuga, samuti olid ilmastikuolud rasked ning politsei alustas maastikuotsingutega, kuhu kaasati ka otsingukoer. Ühel hetkel kuulsid otsijad naise hõikeid ning politseisõiduki sireene kasutades aidati tal leida tee metsast välja. Naisega oli kõik korras ja meedikute abi ta ei vajanud.

Sulev Jürgensoni sõnul saab politsei pea iga päev teateid, kuidas õhinas seenelised, marjulised või muidu uitajad metsast väljumisel õiget teeotsa enam ei leia. «Kui tekib kahtlus, et õige siht on kaduma läinud ja liikumissuunas enam kindel ei olda, siis tuleks igal juhul sellest kohe politseile teada anda. Sellisel juhul saame kiiresti reageerida, kaasata vajalikku ressurssi ja aidata inimesed metsast välja veel enne, kui olud pimeda saabumisega raskemaks lähevad,» sõnas Jürgenson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles