Linn ei luba Raja pargi kõrvale kortermaju rajada

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu uue üldplaneeringu koostamisel on üks suuri vaidluskohti olnud Raja 31a kinnistu saatus. Sellele kinnistule sooviks omanik Nordecon ehitada kortermaju, aga lähikonna elanikud on sellele vastu. Nüüd on ka linnavalitsus selge sõnaga asunud elanike huvide kaitsele.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles eile, et linnavalitsus kaalus kõiki argumente ja otsustas, et arvestades piirkonna struktuuri, on optimaalne jätta see eramute piirkonnaks.

Klaas möönis, et ka omanikul on õigused ja huvid, kuid linnavalitsuse pädevus on planeeringu menetluse käigus seisukohti kujundada. «Kõhklemine tuleb ära lõpetada ja on aeg asuda otsustama,» ütles Klaas.

Klaas viitas ka teistele suurt poleemikat tekitanud teemadele, nagu Tähtvere silla rajamine, mis tähendab automagistraali suunamist läbi Tähtvere spordipargi, kuid mille kohta linnavalitsus on võtnud seisukoha, et Tähtvere silda üldplaneeringus ei kajastata.

Niisamuti on Ihaste tee 18 krundi puhul võetud elanike vastuseisu tõttu seisukoht, et Ihaste piirkonda kortermaju ei kavandata. Erandiks on vaid idaringtee äär.

Klaas ütles, et need seisukohad võttis linnavalitsus uue üldplaneeringu eskiisi avaliku väljapanekul laekunud ettepanekute tulemusel ning neid on pärast lõplikku vormistamist kavas tutvustada linnavolikogu arengu- ja planeerimiskomisjonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles